Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förtätningen går för långt

Annons

Fler ska bo i närheten av Skiljebo centrum - samtidigt som serviceutbudet minskas.

Mimer och NCC kommer nu att bygga två fastigheter på Malmaberg vid Svarvargatan. Fastigheterna kommer att inrymma 44 lägenheter. För oss som bor i området är det beklagligt att vår utemiljö kommer att naggas i kanten, då en skogsdunge med bland annat ett ganska rikt fågelliv och andra djur gjort området trivsamt, vilket inte blir fallet i fortsättningen.

Den andra nackdelen gäller Skiljeboplatsen som är det servicecentrum som vi som bor i grannskapet ofta är i behov av. Som bekant kommer Swedbank att lägga ned sitt kontor där för att flytta till centrala delen av Västerås. Detta sker då både Skiljeboplatsen och nu också Malmaberg förtätas och ökar i folkmängd. Det ena går inte ihop med det andra.

Det är självklart positivt att fler bostadshus byggs, men en förtätning kan inte i långa loppet få fortsätta hur långt som helst, för då riskerar vi att bli ihopträngda i rena getton.

Mimer har sagt att de har problem med att ha tillräckligt med tomtmark för att kunna bygga mer. Därför är förtätningen ett måste för att möta den ökade folkmängden i Västerås.Anskaffningen av tomtmark för bostadsbyggande borde falla på kommunstyrelsen i Västerås. Det finns markområden i Västerås som skulle kunna användas för bostadsbyggande. Exempelvis ute vid Hässlö där en inte nödvändig flygplats tillåts att husera. Där skulle hela kvarter av bostadshus kunna byggas.

Vem eller vilka är det som har lagt vantarna över den flygplats som förhindrar att mark får användas för bostadsbyggande? Är det möjligen försvarsmakten som utgör hindret?

Sven-Olov Degerman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons