Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge flygplatsen ett lyft!

Flygplatsen på Hässlö är förvisso en stor men illa utnyttjad tillgång för Västerås.

Annons
Få flyg. Det finns utrymme för mycket än flygtrafik vid flygplatsen, anser skribenten. På bilden, med ryggen mot kameran, Ryanairs vd Michael O’Leary.           Foto: Tony Persson/arkiv

Man skulle kunna utvidga den långa start- och landningsbanan med några slingor så fick vi en tävlingsbana för bil och mc av klass. En riktig racerbana så nära Stockholm skulle kunna användas för till exempel STCC som på Mantorp drar cirka 15 000 betalande åskådare två gånger om året! Tänk 30 000 besökande som betalar 200 kronor var i inträde!

Utrymme för andra tävlingsformer finns ju också. För att inte tala om det ständigt växande Power Meet som nu trängs på Johannisberg.

Vid sidan om skulle man kunna ordna en ordentlig övningsbana för körskolor så att de kunde lära sina elever att hantera bilen eller mc:n innan de ger sig ut i trafikerad miljö! Och en riktig övningsbana för privatister också för samma ändamål. Den som fanns tidigare på Rocklunda är ju tyvärr borta.

Plats finns också för ett riktigt teknikmuseum, helst i anknytning till det fina flygmuseet. Vi har ju en hel del teknikhistoria att ösa ur, inte minst från Asea/ABB. Tänk att återuppväcka delar av Carl-Axel Olssons fina utställning till Aseas 100-årsjubileum som en permanent utställning!

Visst skulle det kunna fungera! Flyget skulle behöva maka på sig vissa timmar inför tävlings- och träningsdagar några gånger om året. Området skulle bli mera levande, ekonomin skulle förbättras, flyget skulle kunna vara kvar med allt vad det innebär till exempel i form av utbildning och vi skulle, hemska uttryck, ”sätta Västerås på kartan”.

Utvecklingspotentialen för Hässlöområdet är enorm om bara viljan finns och om man inte bara stirrar sig blind på flyget.

Sug på den, Ulla Persson kompani!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons