Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge oss en annan kapten

Apropå Zlatans försök till dam-herrfotbollssnack! Gör en pudel Zlatan, eller låt Hamren utse ny lagkapten för herrfotbollslandslaget 2014!

Annons
Kapten. Dags för Zlatan Ibrahimovic att för gott ta av sig kaptensbindeln i svenska landslaget?

Svenska Fotbollförbundets fastlagda värdegrund gällande mångfald och jämställdhetsfrågor säger bland annat:

”Vi föregår med gott exempel och visar öppenhet och respekt för människors lika värde samt motverkar alla former av diskriminering samt gynnar arbetet för jämställdhet och mångfald.”

Lagkaptener för de olika svenska landslagen är självfallet införstådda och med på att föregå med gott exempel i värdegrundsarbetet för att på så sätt föra svensk fotboll framåt ytterligare på alla nivåer. Lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Att byta lagkapten i ett fotbollslandslag är inte särskilt ovanligt eller dramatiskt i sig. Det har svenska landslag gjort tidigare. Att förringa och förminska en stor del av svensk idrottsrörelse, tjejfotbollen, är att förringa och nedvärdera den enskilda flick/damspelaren. Det gynnar inte svensk fotbolls totala utveckling.

Det är fotbollstjejerna som blir påhoppade, inte Zlatan! Detta genom att Fotbollförbundets demokratiskt tagna värdegrundsarbete om alla likas rätt åsidosattes av Zlatans uttalande.

Det finns många tjejer som spelar fotboll. Sveriges näst största idrott sett till antalet utövare. Alla dessa tjejer, killar och vuxna förtjänar stöd från Sveriges bäste manlige fotbollsspelare genom tiderna som dessutom i nuläget är lagkapten för herrlandslaget.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons