Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge ridsporten en chans

I VLT den 13 maj kunde vi läsa att byggnationen av det nya stallet vid Rocklunda gård skjuts upp ytterligare och någon tidsplan verkar heller inte finnas för när det ska vara avslutat.

Annons
Hopp. Ridsporten blir styvmoderligt behandlad i Västerås, tycker skribenten. Foto: Jesper Malmsten/arkiv

Det är beklagligt att se hur man behandlar ridsporten på detta sätt. Jag själv rider i Västerås Ryttarsällskap och tycker att det är en fantastisk hobby för ung som gammal. Det jag ser i stallet på Rocklunda är prov på människors generositet. Här finns det så många som trivs. Många ställer upp volontärt på sin fritid och tar hand om hästarna och sköter de olika sektionerna. Det finns en härlig gemenskap i stallet för alla som vill och behöver. Här arbetar eldsjälar i tystnad för att västeråsare ska få möjligheten att utöva hästridning på alla nivåer.

Men det är ju mestadels flickor och kvinnor som rider. Jag kan inte låta bli att undra om det har något med saken att göra. Skulle en sport med huvudsakligen manlig publik och med en större del pojkar eller män som aktiva medlemmar bli lika styvmoderligt behandlad som den här verksamheten?

Hela Rocklundaområdet har rustats upp fint och det är en glädje för oss västeråsare att vi har en sådan härlig yta, som rymmer så många friskvårdande aktiviteter. Men det är en stor skam att man inget har gjort åt Rocklunda gård ännu! Nu är det väl ändå dags att satsa lite pengar och tid på att få det klart? Det är en sorglig påminnelse om givna, men ej hållna löften, att se den geggiga lerplanen utanför stallet med smutsiga, fladdrande presenningar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons