Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm inte de sjukas ekonomi

Annons

Glöm inte sjukas ekonomi

Har nu tagit del av regeringens budget för 2018. Mycket bra att de äntligen börjar räta ut orättvisorna i skattetrycket, vad gäller löntagare och pensionärer. När det gäller sjukpenningen så höjs taket på ersättningen, detta är också en välkommen åtgärd.

Däremot så borde prio ett vara att se till att de som är långvarigt sjuka verkligen får någon ersättning. Som det är nu så till och med nekas många sjukpenning av Försäkringskassan på grund av nya direktiv från regeringen som säger att sjuktalen måste ner. Att neka sjukpenning betyder inte att dessa personer är friska, de försvinner bara ur statistiken för antalet sjukskrivna. I stället får man lita till att bli försörjd av anhöriga eller försöka få försörjningsstöd från kommunen.

Att vara sjuk och dessutom behöva oroa sig för ekonomin gör inte personer friskare, snarare så förvärrar och förlänger det sjukdomsbilden. Detta borde ha rättats till i denna budget.Ni säger att Sveriges ekonomi är urstark och det finns mycket som är bra i denna budget, men det finns en del övrigt att önska om man verkligen vill minska klyftorna.

Carola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons