Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goda erfarenheter ändrar inte att invandringen skapat problem

Annons
Problem med gängvåld och annan brottslighet är ett faktum, enligt skribenten.

Till västeråsare med goda erfarenheter.

"Vi önskar att signaturen Alexander kunde få tillfälle att lära känna några av de som kommit till vårt land". Tro mig, det har jag fått göra. Med tanke på hur många vi tagit emot är det nog ingen som inte känner någon invandrare. Det förändrar inte att problemen med gängvåld, utanförskapsområden, ungdomsgäng, press på välfärdssystemen och så vidare är ett faktum. Trots din familjs härliga erfarenheter är det andra som fått uppleva det rakt motsatta i form av misshandel, rån, våldtäkt och mord. Människor som har fått men för livet.

"Vi hade nog aldrig orkat plugga så hårt, skaffat så bra utbildningar och jobb eller tagit så väl hand om våra anhöriga"

Fakta visar på att det i de allra flesta fall är tvärtom. Svaga studieresultat och hög arbetslöshet.

"Det skulle säkert skapa en större förståelse för varför de lämnat sina hemländer"

I vissa fall på grund krig, i andra för att skapa sig ett bättre liv. Påstår man att alla som kommit hit flyr för sina liv ljuger man. Gymnasielagen är ett exempel. Inga skäl att stanna men ändå en ny chans. Frågan är varför de inte sökte asyl i Tyskland, Frankrike, Italien eller något annat land som ligger närmare det de flydde ifrån?

Jag hävdar att en mycket restriktiv invandringspolitik är en förutsättning för att Sverige ska kunna ha någon form av välfärd i framtiden. Annars kommer vi att se ännu större problem inom skola,sjukvård osv. Ekvationen går inte ihop, oavsett hur goda ni är.

En förbannad Alexander

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons