Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör en insats för äldre - samhället kan inte ordna allt

Annons

De som tror att det hjälper att nagelfara allt som ansvariga politiker säger och kritisera, till exempel äldrenämndens ordförande, för att få en perfekt vård lever nog i en värld som antas bestå av bara änglar och obegränsade resurser. Politikerna kan inte kolla allt.

Socialgerontolog Mats Thorslund skriver i tidningen Senioren 9/11 2015 att vi kommer att få svårt att vidmakthålla vår goda standard inom äldreomsorgen i Sverige när de äldre blir dubbelt så många. Äldrevården kostade 2015 cirka 100 miljarder.  Den svenska grundskolan cirka 90 miljarder. Mats Thorslund menar att vi har en gigantisk utmaning framför oss. Detsamma gäller förstås LSS där nu inbesparingar i de skenande kostnaderna skall ske. 15 timmar för fritidsintressen borde vara tillräckligt.

Jag har en 90-årig anhörig som bor på ett stort äldreboende i Västerås. De äldre har allt de kan begära, inklusive hembakat bröd och dagliga aktiviteter. Vi har också sett reportage och tack i VLT avseende goda exempel på äldreboenden.

Vi kanske behöver skaffa oss intressen som vi kan utöva även som äldre. Samhället kan inte ordna allt, kanske inte underhållning/aktiviteter alla dagar.  

Och vi pigga pensionärer kanske kan ställa in en del utlandsresor och gnälliga insändare och hjälpa någon äldre, som jag gör. 

40-talist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons