Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör som Vellinge – förbjud tiggeri

Annons

Svedvi rastplats har stängts i flera omgångar på grund av nedskräpning och vandalisering.

Nu är väl ändå tålamodet slut med EU-migranternas lägerbyggande. Under många år har nedskräpning och förstörelse rått på våra rastplatser i länet. I slutet av augusti månad stängdes Råby och Svedvi rastplatser för reparation och sanering. Fem dagar senare stängdes rastplatserna igen efter skadegörelse och svineri, som känns som man skulle befinna sig i civilisationens gränstrakter.

Avföring överallt utom i toaletterna, spår efter lägereldar, saboterade toaletter, sopor och skräp i högar, sönderklippt viltstängsel för att utöka "campingplatsen" och hot och trakasserier mot dem som kommer för att sanera. Arma krakar, som ska städa upp bland sopor och avföring.

I ett reportage på lokal-tv berättade en ansvarig på Svevia att varje sanering och stängning kostar cirka 100 000 kronor.

Rastplatser behövs, speciellt efter Europavägar med tät trafik, både för privatbilister, men speciellt för yrkestrafiken. Chaufförer behöver korta och långa raster för att klara lagstiftningen rörande längden på olika körpass.

Man undrar ibland om fattigdom ger immunitet mot lagar och förordningar. Det handlar i alla fall om total ohörsamhet från EU-migranternas sida när det gäller regler för boende och övernattningar i Sverige.

Nu är hög tid att följa Vellinge kommuns beslut att förbjuda tiggeri på vissa platser i kommunen.

Denna vecka har Moderaterna förordat ett nationellt förbud mot tiggeri, och Aftonbladet konstaterar samtidigt att det finns en klar majoritet bland svenskarna för ett totalt tiggeriförbud.

Vad säger man i Västerås stadshus?

Hans Björkvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons