Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hänsynslös flytt av gamla på servicehus

Annons
Mikaela Engvall och de andra boende får flytta direkt, trots att ombyggnaden dröjer.

Jag blir både arg och ledsen när jag i VLT 20 april läser om de äldre som bor i C-huset på Karlslunds servicehus före sommaren måste flytta på grund av den ombyggnation som planeras. Beskedet om utflyttningen kom för cirka två månader sedan.

Solveig Nilsson, ordförande i äldrenämnden, förklarar denna snabba flytt med personalens semestrar. Hon tycker dessutom att när något väl är bestämt skall man inte dra ut på tiden.

Jag håller inte med Solveig Nilsson. Jag tycker det är skandal att vara så hänsynslös i planeringen.

När ombyggnationen skall starta är inte bestämt. Något bygglov har ännu ej sökts. Frågan är då om byggnationen kommer att ske under 2018

En detaljplan för hela området tas fram av Aroseken som äger byggnaderna. De tror på en byggstart under 2019. Kommer C-huset att stå tomt till dess?

Mikaela Engvall 75 år som har bott nio år i en liten lägenhet med uteplats med utsikt mot Svartån är besviken. Hon hade hoppats få bo kvar där resten av livet. Nu har hon fått ett nytt boende på Oxbackens servicehus på 2:a våningen utan balkong.

Jag tycker att Mikaela och de övriga boende kunde fått bo kvar över sommaren. De kunde då fått njuta denna sista sommar av den fina miljön vid Svartån. Personalen hade sedan efter en välförtjänt semester fått hjälpa till med flytten.

Jag hoppas att de som nu flyttar kommer att trivas i sitt nya boende och önskar dem och personal en trevlig sommar.

Lillemor Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons