Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här går miljoner upp i rök

Annons
Mimers och Mälarenergis jättekontor ska stå klart i början av 2019.

Mimer tvingas sälja hyreshus till ett företag som är känt för att optimera sina intäkter genom hyreshöjningar. Folk protesterar och kommunalrådet Anders Teljebäck (S) är som vanligt lite för tondöv för folkviljan. Den nya fastighetsägaren är så toppenbra enligt honom, trots att företaget är väl känt för sin ekonomiska inriktning.

Frågan är om det inte är Mimers kontorsbygge på Björnövägen, som är det stora problemet. Först säljer kommunen den k-märkta industrifastigheten för att sedan köpa tillbaka den för ett avsevärt högre pris, bekosta en dyr sanering innan byggföretagen kunde påbörja delrivningen och påbyggnaden. Kontoret kommer att få ett helt nytt utseende. Hur många miljoner har gått upp i rök är en bra medborgarfråga.

Vi skattebetalare vill inte att politikerna skall bolla med våra pengar på detta sätt. Exemplen är för många nu i kommunen. Varför skall vi skattebetalare i Västerås betala muddring av farleden från Södertälje till Västerås? Vilken nytta har vi som invånare av den investeringen. Vi vill se en lönsamhetskalkyl!

Är det inte flygplatsen, så är det bad, ladugårdar, statens vägar och järnvägar eller skolor. Uppräkningen blir jättelång och ingen gång har vi sett lönsamhetskalkyler. Allt pekar på att det behövs långsiktig styrning med prioritet på kommunala primäruppgifter.

Samtidigt klarar inte kommunen att bedriva kvalitetsinriktad grundutbildning och äldrevård. Dessa områden ska ha första prioritet i kommunen.

Ingemar Andréason

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons