Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästsport full av cynism

Annons

När jag gick förbi en spelbutik råkade jag få syn på tidningen Travronden (Nr 48, 15 juni). På första sidan fanns en bild på ett huvud tillhörande en häst som kallades Propulsion. Han kallades också "Kungen vid midnatt". Han hade förstås "lagt en stentuff speed i loppet för att komma till spets trots att mjölksyran sprutade under den sista biten" (för att citera en av de cyniska kommentarer som förekommer på tidningarnas hästsportsidor).

Hästen ser mycket trött ut. Huvudet är fullt med hårda remmar. Metallbetslen i munnen drar hans mun åt olika håll, tungan hänger utanför den hårda metallen som sliter på hans slemhinnor, ögonvitan är röd. Hästens belöning är en stor krans runt det hängande, trötta huvudet. Den kan förstås njuta av en blank pokal också.

När jag kommer hem och kollar på Facebook finns information om hur åsnorna på Santorini, ett turistparadis i Grekland, har det. De står bundna i långa rader i hettan med hårda, tunga sadlar på ryggarna. De som uppmärksammat deras situation visar ett stort köttsår under en sadel. Dessa små, snälla, skadade, trötta djur tvingas genom utrustning av läder och metall trava uppför bergen gång på gång med turister på ryggen. I vissa fall är turisten större än åsnan.

Dumheten anses återfinnas hos åsnor. Dumhet finns kanske på annat håll.

Ta bort skygglapparna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons