Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hatten av för småföretagen

Annons

Vi har hört många uttalanden från regeringen att det går bra för Sverige och den vill gärna framstå som en välgörare för svensk företagsamhet. Verkligheten har ofta varit en helt annan då staten har förlorat massor med miljarder och som drabbar oss skattebetalare. Så går det när en del politiker leker affärsmän.

Det är frestande att använda andras pengar utan påföljder då brakförluster kan redovisas. Glöm inte att riksdag och regering har till uppgift att skapa ramar för industri och handel och därmed ett stort ansvar för näringslivets framtida utveckling. En fråga om statlig eller privat styrning av näringslivet.

Ett axiom för våra politiker borde vara att stimulera tillväxt och tillvarata människors skaparanda med ett klart ansvar. Misslyckanden kan leda till avsked, i motsvarande situation sitter politikerna lugnt kvar. Många har genomlidit Almedalsveckan med nya löften och utspel utan ett fullt ansvar. Det är den stora skillnaden mellan att vara företagsledare i privata industrier.Småföretag är enligt mångas mening vår framtida räddningsplanka vilket politiker talar för en ökad satsning på denna sektor.

Det är nog dags att skrota Almedalen. Kanske arrangera en småföretagarvecka och varför inte i Västerås? Vad säger berörda organisationer och politiker? Politiska system, människors behov och värderingar och jämte tekniska framsteg är avgörande faktorer för industrins och handelns utveckling. Dagens ensidiga PR-agenda måste ersättas av en dialog. En omställning till nya krav är ingen lätt uppgift, den kräver mer och mer kunskap.

Vi finner nog fler misslyckade än lyckade projekt. Nationalekonomen Schneiders uttalande "Small Business is beautiful" är belysande om man ser till den senaste tidens utveckling i många länder. Västerås flygplats med brakförluster borde vara en bakläxa för en del lokala politiker.

Hatten av för våra småföretag!

Lennart Jansson F.d koncernchef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons