Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höger eller vänster? Det beror på!

Annons

Gång- och cykelbana på Önsta-Gryta.

Till Anne J, "Håll till vänster när du går!" (7/3). Det finns faktiskt inga lagar som säjer att du måste gå på vänster sida. Det är bara rekommendationer, och vi i de äldre generationena har det itutat i oss sedan barnsben: "gå till vänster, cykla till höger". Men det är inte alltid det är lämpligt att göra så.

Jag har ofta hund med på promenaderna. I vanliga fall har man hunden på vänster sida. Men om det då är en gång- och cykelbana invid en väg, kan det innebära att hunden hamnar närmast gatan/vägen. Och det är något man vill undvika. Därför måste jag ibland välja att gå på höger sida, med hunden på höger sida. Och det funkar för det mesta väldigt bra, utom när man stöter på principfasta människor som vägrar flytta på sej för de går minsann på rätt sida.

Jag skulle önska lite mer flexibilitet istället, att man anpassar sig efter situationen, det är mycket bättre och fungerar ofta smidigare än att hålla sig till det man anser vara rätt för det har man lärt sig som barn. Så håll inte så hårt på det du anser rätt, anpassa dig istället till situationen. Det tjänar alla på.

Gångtrafikant med hund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons