Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjda p-avgifter är Västeråspolitikernas ansvar

Annons

Vi har lämnat vår protestlista från Skiljebo om hyreshöjningen på garage och parkering till Mimer. Vi har fått svar att det inte påverkar deras hyressättning. Vilket var väntat.

Mimer följer de ägarinstruktioner som Västerås kommun utfärdat. Till grund för detta ligger ”Program för parkering i Västerås 2015-2026”, beslutat av kommunfullmäktige 5 november 2015. Där står bland annat ”Parkeringsmarknaden är alltså en marknad med fria eller subventionerade 'varor'. Det innebär att den ökade efterfrågan på parkering inte kan mötas med ett ökat utbud. Vid trängselproblem kommer fler parkeringsplatser att leda till att ännu fler vill parkera. Därmed fortsätter trängseln att öka på parkeringar och gator, både för bilister och för andra trafikanter. Ett sätt att matcha utbud med efterfrågan är att anpassa parkeringsavgifterna så att de motsvarar den verkliga kostnaden för att parkera. På så sätt åstadkoms en fungerande parkeringsmarknad."

Sålunda borde protesten riktas mot kommunen, om vi tycker på annat sätt än våra politiker. Att Mimer lägger stor hyreshöjning direkt kan väl bero på att man vill ta alla protester på en gång, i ställer för ett långdraget gny från hyresgästerna. I valtider kan det vara bra att veta vilka partier som beslutade om att minska biltrafiken genom att öka parkeringskostnaden för Mimers hyresgäster?

Alf Edgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons