Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopplöst för boende i centrum att hitta p-plats

Annons

Vi boende i centrala Västerås har ”förmånen” att utnyttja boendeparkering. Boendeparkering innebär att vi får betala en reducerad avgift, 525 kr/månad, på de gator som erbjuder boendeparkering. Problemet är att dessa platser även är tillgängliga för alla andra, vi betalar utan att vara garanterade en plats.

Att hitta en ledig plats efter halv fem på eftermiddagen är stört omöjligt, efter denna tid cirkulerar ständigt ett tiotal bilar som irrar runt i sökandet efter en parkering med rimligt avstånd från det egna boendet.

Jag är beroende av bilen för mitt arbete, ofta med verktyg och maskiner man inte gärna orkar bära långt. Det har hänt åtskilliga gånger att jag suttit närmare timmen i väntan på ett en ledig plats. Ett annat problem är att varje morgon komma ihåg var jag parkerade kvällen innan.

Alla typer av boende utanför centrala Västerås har oftast egen parkering eller garage, men samma möjligheter för oss är ytterst begränsat, och de som finns har flera års kötid.På vissa ställen erbjuds gratis parkering på själva gatan, exempelvis Vitmåragatan, trots begränsad framkomlighet. Andra gator, exempelvis Engelbrektsgatan, som trots låg trafik och bra sikt är helt outnyttjad.

Kan kommunen inte avdela speciella ytor för boendeparkering? Som det är nu ångrar jag nästan att jag flyttade från Aseastan, med garage, till Rudbecksparken utan egen parkering. Jag får alltid anpassa mig efter parkeringsproblematiken och avsluta det jag håller på med för att hinna hem till innan halv fem.

Micke med ögat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons