Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotfullt och olustigt i Rocklundaspåret

Annons

Jag och min väninna åkte till Rocklundaspåret för att promenera. Vi såg att det fanns två skidspår men plats kvar till att gå på. Vi gick på kanten och inte i skidspåren.

Efter ett tag insåg vi att det kanske bara är för skidåkare så vi vänder och ska gå tillbaka. Då kommer du, som säger dig vara ansvarig för skidspåren, och skriker på oss. Vi försöker vänligt förklara att vi är på väg tillbaka till bilen eftersom vi inte visste att det enbart var för skidåkare.

Du uppträdde på ett riktigt hotfullt sätt genom att skrika åt oss, och fråga efter våra namn, du skriker flera gånger ”hör ni inte vad jag säger”.

Du flyttade närmare och pickade med din skidstav mot oss och skrek att vi ska gå i skogen, där det för övrigt är jättemycket snö.

Nästa gång du skulle se oss i spåren (som om vi skulle gå tillbaka dit) skulle du ta med filmkamera och filma oss! Är det inte mer olagligt att hota oss än att vi går fel på Rocklunda?

Det går självklart fortare att gå tillbaka på kanten. Vi var inte alls långt ifrån parkeringen. Vi blev jätteupprörda över hur du kunde bete dig så. Varför inte säga vänligt, att detta är ett skidspår och nu vet ni det till nästa gång. Vi är två vuxna människor som gärna vill bli bemötta på det sättet.

Vi kan förstå att det är frustrerande att många går fel och att det faktiskt finns de som förstör skidspåren. Men det ger inte dig rätten att uppträda på ett sådant sätt.

Jag har ett enkelt tips. Sätt upp en skylt där det står att det enbart är för skidåkare och hänvisa fotgängare någon annanstans. Då slipper du ligga sömnlös på nätterna och oroa dig för ditt fina skidspår.

Petra Marchetti

Camilla Pettersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons