Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Västerås åsiktskorridor får man aldrig kritisera Mälarenergi

Annons

Nätverket för användning av lokala energikällor (Nale) har sedan länge fört en kritisk diskussion om sopförbränning med Mälarenergi Nu vill vi utmana till en publik diskussion där de olika argumenten får läggas fram och korten synas. Korta debattartiklar i VLT räcker inte för att ge allmänheten en sann sammanhängande helhet.  Därför vill vi att Mälarenergi eller någon annan organisation bjuder in till en sådan publik tillställning. Vi i Nale har inga pengar att göra sådana evenemang själva.

Det är tydligt att det finns en åsiktskorridor i Västerås kommun som förenklat innebär att Mälarenergi inte får kritiseras ty de gör alltid rätt. Sådant leder till fördomar hos politikerna och misstroende mot politiken från medborgarna. Politikerna är fångar i sin gamla syn. Därför är en öppen debatt nödvändig. Följande frågor vill vi då lyfta fram för diskussion i denna debatt:

+ Sopförbränningens miljökonsekvenser och den skada som gifterna under gränsvärdena medför i form av cancerrisker och genetiska skador.

+ Vad ger koldioxidutsläpp och vad ger inte utsläpp, långa transporter av avfall och hur beräknar man och vad inräknas?

+ Vilket systemperspektiv har man? Tror man på ett fossilfritt Europa och en global värld? Vad är man beredd att göra för att rädda världen från miljö- och klimatkatastroferna?

+ Hur kan vi hjälpa Europa att återvinna sitt avfall?

+ Varför satsar Mälarenergi så mycket pengar och tid på PR och kampanjer inom sociala medier för att övertyga folk om sin sak?

Karl-Erik Andersson

Georg Lagnerius

Nätverket för användning av lokala energikällor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons