Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen mänsklig rättighet att ta ta flyg till sol och bad

Annons

Det är mycket diskussion om att flygskatt ska minska resandet med flyg (eller i vart fall få in skatt från oss). En del säger att det är ett hot mot vårt långa land. Men om vi tänker ett steg till och funderar på hur mycket resande som är av den karaktär att man måste resa, så kan man betala vad det ska kosta.

Hur många affärsmöten håller våra företag i Bangkok eller Gran Canaria? Det är ingen mänsklig rättighet att flyga på solsemester med familjen. Ska man räkna på utsläpp så motsvarar en person med flyg till Bangkok lika mycket utsläpp som en familj i bil till Barcelona. Jag känner folk som åkt charter till medelhavsöar som har haft 5-10 grader kallare än vi. Man åker till ett hotell och badar i poolen men man skulle säkert kunna hitta trevliga och vackra ställen som ligger närmare och har pool. Fråga er själva varför vi reser så mycket. Skulle ni fortsätta flyga om det var 50 procent dyrare, jag tror ändå att resandet skulle minska då.

Affärsresenärer är inte så styrda av vad det kostar. Men om man jämför vad det kostar att flyga istället för att ta tåget (om det går vill säga) så är det billigare och snabbare med flyg. Vad tror politikerna att folk väljer?

Nu har MP haft chansen i fyra år att göra något men det blev en skatt på några hundra kronor för att även deras medlemmar flyger runt och tycker det är billigt och bra. Nu när vi får en ny regering får man hoppas att någon vågar ta upp frågan och inte bara blandar i rapsolja i bränslet och tycker att det är en lösning.

Johan Widén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons