Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Ökat anslag till äldreomsorgen

Annons

Replik. Torbjörn Einarsson hävdar i en insändare i VLT den 7 mars att anslagen till äldreomsorgen är för snålt tilltagna.

Som ordförande i äldrenämnden är jag tacksam för allt stöd jag kan få med syftet ökade resurser till äldreomsorgen.

Den styrande majoriteteten, S+L+C+Mp, har pekat ut två områden, grundskolan och äldreomsorgen, som mandatperiodens fyra år behöver tillföras mer resurser. Ökningen i budgeten för 2019 är enbart det första av fyra år. Vid mandatperiodens slut är jag övertygad om att vi i Västerås kommer att ha en budget för äldreomsorgen som levererar omsorg i tillräcklig omfattning och av god kvalitet.

Budgetramen för äldreomsorgen i budget 2019 ökar med 53 miljoner, vilket är en ökning med 3,6 procent. Av de 53 miljonerna är 28,6 miljoner en kompensation för pris- och löneökningar och genom att minska på administration kan 38,8 miljoner satsas på kvalitetssatsningar inom verksamheten.

Till detta kommer personalpolitiska satsningar som att ta bort delade turer, rätt till heltid och att arbeta med målet att ingen chef ska ha mer än 35 medarbetare under sig. Detta berör till stor del just äldrenämnden, men budgetmässigt ligger pengarna för detta i budgeten för kommunstyrelsen.

Bengt-Åke Nilsson (L)

ordförande i äldrenämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons