Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Sinfoniettan viktig för MDH:s musikutbildning

Vi studenter vid Kammarmusikprogrammet på Mälardalens högskola vill visa vår uppskattning och vårt stöd för Västerås sinfonietta.

Annons

Tack vare ett nära samarbete med Sinfoniettan får vi tillgång till konserter, repetitioner, möten med musiker, dirigenter och solister.

Många av Kammarmusikprogrammets lärare är anställda i Västerås sinfonietta och besitter en stor kompetens som är viktig för utbildningen. Allt detta betyder oerhört mycket för oss musikstuderande.

Vårt program har nyligen fått utökad examensrätt, vilket inneburit ett positivt lyft för utbildningen. Det är roligt och sporrande för oss studenter att Mälardalens högskola valt att satsa på klassisk musik, och att Västerås genom detta utvecklas till en eftertraktad studieplats för blivande musiker inte bara från Sverige, utan även internationellt.

Vi anser att Västerås sinfonietta är en omistlig del av staden, inte minst för oss som studerar musik. Därför är vi lättade över beslutet att bevara Sinfoniettan och hoppas på en lång framtid med säkra anställningsvillkor som gör det möjligt för professionella musiker att försörja sig på sitt yrke. Detta är viktigt både för oss studenter och för Sveriges fortsatta kulturliv.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons