Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Spara in på administrationen

Annons
Skribenten har synpunkter på regionens budget.

Så har man fått svart på vitt från Denise Norström (S) att administrationen på regionen alstrar överskott medan sjukvården går med underskott. 2018 gjorde regionen ett positivt resultat på

215 miljoner kronor och med sjukvårdens underskott måste det finns en riktig vinstmaskin inom regionen (= administrationen?). Alltså, slutsatsen måste

vara: större administration = ökat positivt resultat.

Enligt uppgift ökade också administrationen från 460 personer 2010 till 680 personer 2018. 220 personer bör innebära en kostnad på cirka 200 miljoner kronor. Frågan är ju om de som arbetar inom vården har blivit 50 procent flera på den tiden? Och varför har administrationen ökat så mycket?

Arbetsuppgifterna bör inte ha blivit fler utan snarare tvärtom med den datorisering som pågår i samhället och som förhoppningsvis även sker inom regionen. Alltså borde administrationen kunna minska med åren.

Administration är ju en tärande verksamhet och bör inte generera överskott.

För mig verkar det som om budgeten är helt fellagd. Rimligen bör en budget baseras på ett behov och även ta hänsyn till historiskt utfall. Alltså bör man öka anslagen till sjukvården och minska anslagen till administration.

Lägg hela besparingskravet på administrationen. Man bör kunna spara åtminstone 400 miljoner kronor per år där.

Sedan är ju inte regionens inkomst huggen i sten. Man beslutar ju själva om skattesatsen så om inkomsten inte motsvarar utgiften kan man ju alltid höja skatten.

Torbjörn Einarsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons