Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vårt matavfall är en droppe i havet

Annons

Vafab vill höja soptaxan med 41 procent, mest för hemkomposterare. Därmed ska flera mål nås; ”öka återvinningen, minska avfallet, vara rättvis och enkel och framför allt styra mot en bättre miljö”. På vilket sätt kommer en taxehöjning att öka återvinningen, minska avfallet och ge en bättre miljö? Det vill jag gärna veta! Och vilken rättvisa är det att vi, som tidigt var så miljömedvetna att vi valde att själva köpa kärl för hemkompostering, nu ska betala extra för det? Till vilken nytta kommer hemkomposterarnas små mängder matavfall att vara för Vafab:s gasproduktion? En droppe i havet!

Vafab borde väl i första hand se till att ta hand om allt livsmedel som butikerna i dag slänger i containers tillsammans med övrigt restavfall! Dessutom vill ni ha nöjda kunder. Tror knappast att det är rätt sätt med en stor taxehöjning. Kanske kan det i stället leda till att man tappar motivationen att fortsätta sopsortera och lämna papper, glas, plast, metall med mera till återvinningen.

Sedan länge tar vi allt sådant till återvinningen, gröna tunnan är oftast tom och behöver sällan ställas ut. Ja Vafab har sin egen rättvisa. Kanske många av era kunder känner för en annan rättvisa? Blir man tvingad att betala för det miljöjobb som man själv utför blir frestelsen stor att slänga i gröna tunnan allt det man tidigare fraktat till återvinningen.

Till sist väntar vi på att även Hallstahammars kommun, som har sålt ut oss till Vafab, ska yttra sig.

Hemkomposterare och Hallstabo

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons