Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte lätt att reparera kommunens skamfilade rykte

Annons

Rehabgruppen i Västerås lades ner mot de anställdas vilja för mer än sex år sedan. Cirka 40 arbetsterapeuter och sjukgymnaster spreds ut på boenden. Efter ett år hade halva styrkan lämnat sina arbeten. Vakanser har inte tillsatts. Vid förra årsskiftet återstod sex personer. Att detta gått ut över vården och de som arbetar kvar är en självklarhet. Först då har man försökt starta om en rehabgrupp. Och vad satsar man? En fullt sysselsatt enhetschef har fått i uppdrag att starta en rehabgrupp igen. Det går trögt. Det är svårt att rekrytera nya eftersom Västerås rykte är skamfilat. Västerås är heller inte känt för att uppskatta sin grundpersonal med god lön. De som har flyttat till andra kommuner har fått goda lönelyft.

De ansvariga tjänstemännen borde ha reagerat då personalomsättningen steg. Det finns en arbetsmiljölag med anvisningar och ett samverkansavtal att följa. Västerås stad har inte tagit sitt ansvar. Arbetsmiljöverket borde ha kallats in för länge sedan för en oannonserad granskning. När man gjort besök så har anställda fått veta av enhetschefen vad de får och inte får säga.

Tack "Lilla jag" för din insändare. Jag såg tidigare en insändare från en skola om den dåliga arbetsmiljön där. Västerås har vunnit pris för bra arbetsmiljö. Skulle vilja veta var den miljön är.

Jag hoppas fler vågar berätta om sina upplevelser och få till en förändringskraft likt metoo-rörelsen. Västerås anställda, boende och skattebetalare är värda ett bättre öde.

Bättre arbetsmiljö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons