Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämställt bara på ena hållet när feminismen spårar ur

Annons

En riktg karl? Skribenten anser att ska det vara jämställt borde det vara med konsekvens.

Händig man sökes (TV3) – vad är det för skitprogram på tv numera? Skulle bli ramaskri och massmedia storm om man kom ut med programmet "Huslig fru sökes" med idén att den husligaste frun väljs ut. Får känslan av att i vissa fall går jämlikhet bara åt ett håll i Sverige.

Man kan inte både äta kakan och behålla den. Ska det vara jämlikt så ska det gälla allt, precis allt. Även vad det gäller uttag av föräldraledigt till exempel. Annars så kan man inte gnälla över att det inte är lika löner. Självklart kan mamman vara hemma första månaderna (amning), men sen kan lika gärna mannen vara hemma halva tiden.

Har hört otaliga gånger om kvinnor som tar ut nästan hela föräldraledigheten och vill ha händiga män, killen ska grilla och så vidare. Samtidigt som de står på barrikaderna och skriker om genus och jämställdhet.

Jag håller med första vågens feminister om lika lön–samma möjligheter i livet som kvinna. Men tredje vågens feminister som säger allt är den vita mannens fel (Zara Larsson som säger hon hatar hatar män) samtidigt som en undersökning i höstas visar att svenska tjejer har bäst möjligheter i världen jämfört med andra länder) gör att man blir väldigt irriterad. Min mamma som har pluggat som ensamstående och nu är överläkare och docent är min förebild vad gäller jämställdhet.

Tredje vågens feminism är sektliknande och har spårat ur totalt. Blir så trött på Sverige ibland.

Andrei Kimber

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons