Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ju fler som arbetar desto större hopp för oss pensionärer

Många är de pensionärer som anser sig orättvist beskattade av alliansregeringen jämfört med dem som åtnjuter jobbskatteavdrag. Men om inflationen är noll procent eller till och med därunder, kan inte jag inse att jag som pensionär blir fattigare bara därför att de som arbetar blir rikare.

Annons

Själv tror jag att ju fler som arbetar och betalar skatt, desto bättre blir utsikterna för oss pensionärer att få höjd pension.

För egen del gläds jag åt att mina barnbarns föräldrar kan berika tillvaron för familjen med hjälp av den förbättrade hushållsekonomin.

Pensionärer, som inte anser sig kunna avvara jobbskatteavdraget, kan väl minska ned på julklappar och födelsedagspresenter till barn och barnbarn!

Jag tycker hela denna debatt påminner om den typiska svenska avundsjuka jag minns från löneförhandlingar. För den som inte fick någon löneförhöjning var det ännu viktigare att inte kollegan fick!

Att tänka något så osvenskt som, att denna gång var det hans tur, då måste chanserna öka för mig att få nästa gång, är inte inom möjligheternas gräns i Svedala.

Olle Berg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons