Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kollobarn på båtresa utan flytvästar

Annons

Så skall det se ut. Fyraåringen har till och med skapat en flytväst till sitt gosedjur! Klokt barn!

Häromdagen var vi några medlemmar i Smedjebackens båtklubb som stod och tittade när en båt lade till vid vår gästbrygga. Det var ledare och barn från Västeråsgårdens kollo.Döm om vår förvåning då ingen hade flytväst på sig! När en av oss talade med ledaren (och med barnen) sa barnen "vi behöver inte använda flytväst", ledaren sa att vi har flytvästar i båten...

Oavsett om man är båtmänniska eller inte så bör man veta att man använder flytväst på sjön. Att vara ledare och därmed ansvarig för ett stort antal barn och sedan underlåta att ta ansvar för dem, det är skrämmande!

För övrigt tar en båtresa från Söderbärke till Smedjebacken minst en timme enkel resa, mycket kan hända! Ni som är föräldrar till barn på Västeråsgårdens kollo, ställ frågor personalen om deras säkerhetstänk. Gör ett omtänk i säkerhetsfrågor!

Medlemmar i Smedjebackens båtklubb

Svar: Att bedriva aktivitet med barn kräver alltid aktsamhet uppmärksamhet och gott omdöme. Västeråsgården har en omfattande verksamhet med barn i olika åldrar och säkerhet för alla barn, ungdomar och vuxna måste ständigt stå i främsta rummet.

Att bära flytväst för alla vid aktiviteter på sjön är naturligtvis en självklarhet.Insändaren från medlemmar i Smedjebackens båtklubb relaterar till en händelse då ungdomar badat vid Smedjebackens badplats åkte båt i badkläder några minuter till hamnen för att köpa glass och därefter skulle bada från båten. Det kan diskuteras om det var rätt bedömning att inte bära flytväst vid detta tillfälle. För vistelse på sjön långt från stranden är det naturligtvis självklart att alltid bära flytväst.

Alla är varmt välkomna att hälsa på vår gård och följa vår verksamhet.Det är bra att övriga medlemmar i Smedjebackens båtklubb alltid och i alla situationer är goda föredömen för oss alla.

Staffan Jansson, ordförande, Västeråsgården (medlem i Smedjebackens båtklubb)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons