Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krav från kronofogden – på skatt som redan var betald

Annons

Låna telefonköer - för en redan betald skulds skull.

Jag hörde för 20 år sedan på en fikapaus att skattemyndigheten vill åt varje krona en vanlig arbetare tjänar. Avsky för skattemyndigheten var kännbar då. Trodde att skvallret var obefogat, men idag har jag förstått varför.

Numera är jag egen företagare. Stressad, tung belastning. Har bidragit med att utan svek fylla skattemyndighetskassan månad in och månad ut i årtionden. Förutom en miss, en enda arbetsgivaravgift/skatt glömdes.

Fick ett betalningskrav, ringde upp skattemyndigheten. Lång telefonkö, en handläggare sa att hen kunde se att jag har precis betalat och bör bortse från betalningskravet. Fine, tänkte jag. Till jag plötsligt fick en skuldspecifikation från kronofogden. Skyldig till skattemyndigheten. Vad då? Hur? Blir mer stressad, skrämd, orolig. Jag som alltid betalat mina räkningar, ni kan föreställa er vad jag kände. Kändes som jag är skum typ som misskött mig.

Ringde till kronofogden, långt telefonkö. (Gud, tänkte jag, är det så många som har hamnat hos Kronofogden? Precis som jag, någon som har missat en betalning? Bör inte personen ha fått en påminnelse? Så gick mina tankar). Hänvisades tillbaks till skattemyndigheten. Gick dit personligen, lång kö, träffade en okunnig handläggare som ringde någon, fick inte riktigt klart för mig problemet. Ringde åter till skattemyndigheten och fick äntligen rätt svar. Dyrbara timmar bortslösade. En betalningspåminnelse skulle hindra sådant här!Nu förstår jag varför många vill pensionera sig i Portugal i fem år.

Sur skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons