Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kriminalvårdens "besparing" lär kosta

Artikel 20 av 23
Häkteshaveriet
Visa alla artiklar

Annons

Som en av de anställda på häktet Västerås som fick ett lite snabbt och snöpligt byte av arbetsplats (även om jag trivs på min nuvarande arbetsplats också) måste jag uttrycka min glädje över att så många västeråsare engagerar sig i frågan om häktets vara eller icke vara i Västerås. Jag var i tjänst den eftermiddagen vi i raketfart evakuerade alla intagna till de andra häktena i "när"området. Och nog trodde vi , i våran enfald, att nu äntligen skulle stället rustas.

I stället fick vi ägna några månader åt oro och spekulationer över framtiden, för några klara besked levererades inte. Så här med facit i hand får man nästan för sig att man på Kriminalvården centralt såg sin chans att äntligen kunna stänga verksamheten, att man fick ett "legitimt" skäl. För som någon i en tidigare insändare skrev: det var sunkigt, men personalen gjorde ett jäkla bra jobb och trollade med knäna så att det ändå fungerade.

Dessvärre vaknade opinionen lite sent, när beslutet om permanent stängning fattats. Det måste väl ändå vara den totala kostnaden för samhället som är intressant? Det är skattebetalarna som betalar till statskassan och det som Kriminalvården "sparar" betalar någon annan.

Ni som orkar; överklaga och driv detta så högt det går! Heja heja!

Häktestanten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Alla artiklar i
Häkteshaveriet
Annons