Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låg efterfrågan på tidtabeller i tryck

Annons

Tryckta tidtabeller - senaste och sista upplagan.

Svar på insändare från Hans G Erikson om busstidtabeller 7/9.

Till en början vill vi tacka Hans G Erikson för synpunkter och engagemang i frågan om tidtabellerna. Självklart vill vi att alla kunder ska vara nöjda med vår verksamhet och sin resa, och vi anser att vi erbjuder våra resenärer en god service, eftersom det finns många sätt att ta del av tidtabellen – via appen, webben, hållplatsen, Kundcenter och via pappersutskrift.

När vi gör förändringar som påverkar våra kunder tycker vi det är viktigt att informera om det. Kostnaden för informationskampanjen är en engångskostnad, till skillnad från den kostnad som tidtabellerna har inneburit då de tryckts i två versioner (läns- och stadslinjetabell), två gånger om året.

Som en del av informationskampanjen har vi även genomfört en bussturné i länet. Det har uppskattats av våra besökare som fått hjälp med att installera appen, lära sig webben och beställa tidtabellsutskrift för sin linje. Det har även varit ett tillfälle för oss att träffa våra kunder ute i länet och svara på andra frågor som de haft.

Efterfrågan på tryckta tidtabeller har sjunkit kraftigt. Eftersom det hittills endast är 540 personer som bett att få en tidtabellsutskrift hemskickad, så blir kostnaden för administration och distribution marginell i relation till vad det kostar att producera fyra upplagor av tidtabeller varje år.

Om våra resenärer önskar mer information om VL så finns det ett litet häfte som heter ”Välkommen ombord” och beskriver våra produkter och våra priser. Foldern med kompletterande linjekarta finns att hämta på vårt Kundcenter.

Tommy Levinsson (S), regionråd, ordförande Kollektivtrafiknämnden

Insändare: Visa busstider i tryck – även i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons