Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagstifta för att stoppa nätmobbarna

Annons

Jag tycker att det skulle vara lagar mot all mobbning och kränkning på nätet, eftersom jag själv varit med om sånt och vet hur jobbigt det kan vara. En lag kan till exempel vara att man måste betala ekonomisk kompensation till den drabbade. Jag känner till ett fall då en 13 årig flicka tog livet av sig, på grund av att folk på nätet lagt upp bilder och filmer eller hotat om att göra detta.

Exempel på vad personer får är

”Du är en sån hemsk jävla människa och om jag får chansen så kommer jag hänga upp dig och döda dig jag lovar. Du är så himla konstig. Ingen tycker om dig din horjävel. Du har inga vänner. Kan du inte bara ta livet av dig. Hora gå och dö”

Det är sådant här som personer får skickat till sig varje dag på sociala medier. Jag tycker att polisen borde lägga ner mer tid på att undersöka mobbning och kränkning på nätet.

Vi behöver inte bara polisen för att lösa detta utan vi behöver även börja med det här från grunden, alltså vi måste börja prata med våra barn i tidig ålder, i skolan och i hemmet om vad som är rätt och fel på sociala medier och i verkligheten också för den delen.

Vi behöver även utbilda vuxna och föräldrar om hur det är på sociala medier så de är mer förstående om ett barn kommer och frågar om hjälp och även så barn vågar fråga om hjälp.

Ebba, 13 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons