Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långt kvar till ett grönskande Västerås city

Annons

Stora torget behöver förnyas - och lösningen hittas knappast i Paris, enligt skribenten.

I höstas skrev Anna Thunell och Magnus Edström (MP) om tre förslag för ett levande och varmt city. Ett grönare city med såväl träd som buskar och blomsterarrangemang. Redan i november 2008 stod i dåvarande "Åsiktstorget": Framtiden: Ett dött och öde centrum. Något grönare centrum har ingen sett än och nu är det 2017.

Miljöpartiet har vid flera tillfällen drivit frågan om Vasagatan som gågata och det var redan 2014. Nu har de dykt upp igen med fler förslag för ett levande och varmt city. Bland annat att förvandla Vasagatan från stor trafikled till en "gemytlig mötesplats". Vasagatan som gågata har dragits i långbänk under flera år och till sist måste Miljöpartiet ge med sig. Det blir ingen gågata sades det då i september 2015. Det finns tillräckligt med gågator i city.

Miljöpartiet nämnde inget om var bussarna skulle gå, det viktigaste tycktes vara en plats med ett "sjudande folkliv", men det sjudande folklivet har inte ett dugg med Vasagatan som gågata att göra.

Jag har tidigare skrivit om det öde, knaggliga och tråkiga Stora torget och Bondtorget. Den är den del av city som behöver åtgärdas och nu har det dykt upp något nytt på agendan. Tekniska nämnden måste resa till Paris för att få uppslag. Ta en dagstur i vår till Enköping där det verkligen finns gott om vackra parker och gör om resan sommartid, då det prunkar av blommor. Något av det skulle sedan gå att återföra på våra tråkiga torg. Men det är klart att Paris är ju snäppet finare än Enköping.

Har tekniska nämnden redan glömt att "Västeråsarna har sagt sitt om stadens torg". I VLT torsdag 2 mars hade många synpunkter på hur torgen ska se ut. Om två år ska ombyggnaden vara igång. Vad ska ni i nämnden i Paris att göra? Det är min fråga och svar önskas i VLT. Res gärna, men på egen bekostnad!

Maj Fröjd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons