Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lär ut konsten att plugga

Annons

Svensk skola får underkänt i mätningar och människor kanske frågar sig hur det kan komma sig. Jag tror jag har identifierat den största boven i dramat, nämligen studieteknik.Jag finner det mycket märkligt, ologiskt – ja till och med lite IQ-befriat att skolor i landet inte lär ut studieteknik till sina elever – för det måste väl ändå vara det allra viktigaste kunskapen att besitta?

Jag skulle vilja se att studieteknik blir ett obligatoriskt ämne i den svenska läroplanen, ett ämne som ihärdigt följer med eleverna redan ifrån årskurs 1 till och med gymnasiet. För min egen del så önskar jag även att denna kurs skulle vara obligatorisk inom vuxenutbildningen.

Jag själv har nämligen ingen studieteknik. jag antar att det är något som går i arv – till de barn vars föräldrar har en akademisk bakgrund? I alla fall så gjorde jag ett sista försök att fixa mitt samlade gymnasiedokument till ett slutbetyg för vidare studier på högskolan och kanske slippa leva på de korvören mitt så kallade "enklare jobb" producerar, så jag började undersöka just studieteknik. Jag googlade runt lite och fann faktiskt en kurs på högskolan..Detta var ett par år sen och numera finns det faktiskt några hjälpsamma sidor på nätet om just studieteknik, men dessa sidor når nog inte ut till de breda massorna, iallafall inte på ett sätt som lyfter resultatet ifrån den svenska skolan.

KS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons