Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer "tjafs" om Västerås skolor vore välkommet

Annons
Fridnässkolan.

Jag har med spänning följt situationen kring den tidigare nedläggningshotade Fridnässkolan och blev mycket glad över beskedet att skolan nu istället ska byggas ut. Men det var med stor förvåning jag läste Vicki Skure Erikssons (C) uttalande i VLT den 16/6. I egenskap av grundskolenämndens ordförande kommenterar hon beslutet med orden ”Bra, nu hoppas jag att vi slipper allt tjafs”. Tycker hon att skolfrågor är tjafs? Förhoppningsvis baseras beslutet på att berörda politiker vill skapa bra och hållbara lösningar på skolsituationen och ingenting annat.

Det är inte helt klart i artikeln vad som avses med ”allt tjafs”. Oavsett om ”tjafsmakarna” är de engagerade föräldrarna eller de drivna politikerna från Moderaterna och Liberalerna, så vill jag framhålla att de har gjort ett utmärkt jobb. Gemensamt har de lyckats driva fram lösningar som Västerås stad tidigare avfärdat som omöjliga. Dessutom har de lyckats få igenom ett enhälligt politiskt beslut i en fråga där det tidigare har varit stor oenighet. Om insatserna bakom dessa framgångar är att betrakta som tjafs, så välkomnar jag mer av den varan!

Kanske är det som verkligen behövs för att lösa den mycket problematiska skolsituationen i Västerås att Västerås stad nu vågar tillämpa ”Tjafs 2.0”. Tänk vilken lösningskraft som kan skapas genom att våga ifrågasätta tidigare sanningar för att hitta nya kreativa lösningar, arbeta för politisk enighet i långsiktiga satsningar och genom att föra en aktiv dialog med engagerade medborgare.

Stort tack till alla som engagerat sig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons