Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer välstädat i miljonstaden Berlin än i Västerås

Annons

Innehavaren av Hugos tobak, Hamid Sarfarazi , rensar bort tuggummi från gatan utanför sin butik.

Ett nytt år har börjat och det första jag läste i VLT 2 januari var "Tuggummi på gatorna spolas bort med högtryck". Det torde inte dröja länge förrän tuggummiälskande folk börjar "tappa" sina färdigtuggade igen. Det är inte så värst roligt att trampa på ett tuggummi. Jag har varit med om det och inte lätt att skrapa bort.

I höstas var två av mina döttrar i Berlin. De förundrades över hur rent och snyggt det var och där satt det papperskorgar på många stolpar. Korgar, som var avdelade med en större del och en smalare för cigarettfimpar.

Till ansvariga i kommunen: Köp in och placera korgar först och främst vi alla busshållplatser, för det tycks vara där som de flesta tuggummin slängs.

Det är faktiskt inte bara tuggummin som slängs. Överallt ligger det cigarettfimpar, till och med i blomurnor, som är utplacerade för trevnadens skull. Att gå in på Gallerian från Sturegatan möts man av två stora "urnor" med konstväxten Buxbom. Då rökning är förbjudet i varuhusen, så är det bekvämt för den rökande att fimpa sin cigarett i den stora urnan. Där vid ingången borde det finnas korgar för cigarettfimpar. Kanske något för fastighetsägaren att tänka på.Är det inte dags att barn får lära sig vett och etikett redan i skolan.I många hem kan det vara sämre där det då kan finnas tuggummi- och fimpkastande vuxna, för det är inte bara barn som skräpar ned.

Maj Fröjd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons