Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Migrationsverket borde jobba snabbare

Annons
Handläggningen drar ut på tiden.

År 2015 kom jag till Sverige utan föräldrar. Väntetiden är ungefär två och ett halvt år, det är en lång tid och en jobbig väntan. Vi kom hit för att börja ett nytt liv med en bättre framtid men väntan gjorde oss stressade och oroliga. Efter två år sa Migrationsverket att det har kommit många invandrare till Sverige och att de inte kan säga ja till alla som kommer till Sverige.

Vi upplever en stress och oro under tiden som vi väntar på andra svar eftersom vi hörde att vi inte får något boende om vi får avslag.

Vi har gått i skolan, lärt oss språk, hittat kompisar och fotbollslag. Jag förstår inte vad jag gjort för fel.

Många tror att vi kom till Sverige för att få lite bättre och de tror inte att vi har riktiga problem. Men jag tror verkligen att alla människor som flyr från sitt hemland har problem. Några flyr från krig och några flyr från fattigdom. Många säger att Sverige har brist på arbetskraft men hallå, vi är här och vi kan också hjälpa till att jobba. Det finns många nyanlända som redan är duktiga på ett yrke.

Slutsatsen är att Migrationsverket borde jobba snabbare för att hjälpa asylsökande så fort som möjligt. Jag hoppas att Migrationsverket tar det här på allvar.

Sarab

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons