Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet tömmer landsbygden

Att bo i det kalla och glest bebodda Sverige är inte lätt med ett parti som Miljöpartiet, som sedan ett par decennier inte bara pressat på för att göra livet ekonomiskt surt för oss innevånare utan dessutom ofta lyckats få igenom sina krav.

Annons

Kommer de till makten i höst och får hålla på ett tag till med sina krav på högre el- och bensinpriser samt att alla bensinmackar i glesbygd skall läggas ned, blir de 95 procent av landet som ligger utanför städerna snart helt utan befolkning.

En familj som förbrukar 20000 kilowattimmar elektricitet och kör 2000 mil med sin bil betalar av sin nettolön cirka 26000 kronor för elen och 25000 kronor för bensinen, det vill säga 51000 kronor.

Det krävs alltså en bruttoinkomst före skatt på 75000 kronor för att klara av att betala dessa 51000.

Av de 51000 utgör 26816 kronor olika typer av skatter, det vill säga cirka 53 procent.

Bensinpriset utan skatt och moms är 4,50/liter.

Det är utomordentligt förvånande att så många som 10 procent av Sveriges befolkning säger sig vilja rösta på Miljöpartiet.

Men förmodligen hänger det samman med vad som konstaterades efter förra valet; nämligen att kärntrupperna av dem som röstade på MP utgjordes av högt utbildade unga kvinnor i storstäderna.

Och de har förmodligen inte mycket till övers för landsbygds- och glesbygdsbefolkningen.

Tänk efter innan ni röstar i höst, om ni inte vill att nästan hela Sveriges yta skall utgöras av ett gigantiskt miljöpartistiskt naturreservat!

Rolf Nylander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons