Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mimer sviker de boende på Bäckby och Skallberget

Annons
Kommunala bostadsbolaget Mimer har beslutat att sälja 481 lägenheter på Bäckby (bilden) och 268 lägenheter på Skallberget till fastighetsbolaget D. Carnegie & Co. Affären tas upp av kommunstyrelsen 24 januari och slutligt beslut tas i kommunfullmäktige en vecka senare

Redan för flera år sedan ville Mimer göra sig av med hus på Bäckby genom att få hyresgästerna att bilda bostadsrättsförening. Av detta blev intet och orsaken ligger rimligen i att de allra flesta var väldigt nöjda med sin boendeform och också med sin hyresvärd.

Att Mimer fattat beslut om att sälja ut fastigheter känns av många boende som ett stort svek – varför vill Mimer inte längre ha oss som hyresgäster? Mimer anför som sitt skäl att man blir för dominerande och att det blir lättare att utveckla området med flera aktörer. Mimer har dock inte förklarat varför man inte som ensam hyresvärd på området kan samverka med andra aktörer såsom kommunen, kyrkan, polisen, hyresgästföreningen med flera. Det finns många att samarbeta med utan att för den delen göra sig av med en massa bostäder.

Den tilltänkta köparen har inte något gott rykte och det finns varnande exempel från bland annat Eskilstuna och Husby med stora klagomål och protester på både höjda hyror och bristande underhåll. Mimer skriver själva på sin hemsida att man ”tittat på vad som skrivits kring företagen i media”. Hur kan man då inte ha sett alla åtskilliga negativa artiklar? Jag har sökt, men inte lyckats hitta någon artikel som är positiv till den nu avsedda köparen.

Varför vill Mimer kasta oss till en sådan fastighetsägare? Är det någon i Mimers styrelse som själv bor i någon av de fastigheter som nu ska säljas och som tycker att detta är en god idé?

Det är min förhoppning att denna utförsäljning stoppas av kommunfullmäktige.

Besviken hyresgäst

Läs också: Bostadstopparnas miljonlöner – så mycket tjänar Mimers vd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons