Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Min dotter bad om hjälp, Lindex!

Annons

Klädaffären Lindex.

En eftermiddag i juni blev min dotter utsatt för övergrepp mitt i centrala Västerås. Hon fick hår bortslitet och blev knuffad inför flera vittnen samt att någon filmade incidenten. Alldeles innan det här sprang hon in till Lindex precis vid Stora Gatan och bad om hjälp. Hon fick svaret: "Du provar inte kläder så du får gå ut".

Varför Lindex hjälpte ni henne inte? Om ni hade tagit ert vuxna ansvar så hade min dotter sluppit bli utsatt för det här. Hon är bara 14 år. Det enda hon bad om var hjälp från en vuxen. Vad är det här? Varför hjälpte ni henne inte? Orkade ni? Ville ni inte hjälpa till? Saknar ni civilkurage?

En förtvivlad mamma

SVAR DIREKT

Vi beklagar verkligen det som drabbat er dotter och hennes kompis och vi hoppas att de trots omständigheterna mår bra. Det är hemskt att något sådant här kan inträffa öppet på stan utan att någon agerar.

Tyvärr uppfattade inte butikspersonalen er dotters önskan om hjälp eller att det rådde en konflikt mellan dem och de andra ungdomarna som också befann sig i butiken.

Enligt utsago var ungdomarna mycket högljudda i ett provrum och då de heller inte provade några kläder ombads de att lämna det. Hade vi uppfattat att er dotter eller hennes kompis kände sig rädda och ville ha hjälp hade vi givetvis inte agerat på detta sätt utan hjälpt dem.

Lindex

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons