Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misskötta katter bör omhändertas direkt

Annons

Katter är fantastiska varelser, skriver skribenten som vill se tuffare tag mot ägare som missköter sina djur.

Läser i VLT (19/8) om kvinnan som vanvårdat sina katter vilket upptäckts vid besök av länsstyrelsen efter anmälan som inkommit. Enligt artikeln har kvinnan fött upp minst tre kullar under 2017 vilket är förbjudet. Dessutom har kontrollen visat att kattlådorna var skitiga och att katterna saknade vatten! Enligt artikeln skall länsstyrelsen göra ytterligare besök och om samma misär råder vid det tillfället så skall vite utkrävas.

Enligt mig är detta inte tillräckligt! Hur har katterna det idag – när detta skrivs? Har de vatten, har de mat? Vad hjälper det katterna om kvinnan får ett föreläggande om vite? Mår katterna bättre då?

Här skall omsorgen om katterna komma i första hand, de skall omhändertas omgående. Den här kvinnan har redan förbrukat rätten att ha hand om katter. Agera nu, det finns inte tid för byråkrati!

Har själv tagit två katter från Hitta Katten som behövt nytt hem, de är fantastiska varelser och förtjänar verkligen att bli omhändertagna. Agera nu så katterna får en chans till ett bra liv genom omplacering.

Lars-Erik Hjelte

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons