Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När kommer bussen till Öster Mälarstrand?

Annons

Arkitektbyrån Archus bild av kommande del av Öster Mälarstrand.

Tack Hans G Erikson för din debattartikel 3 april angående busstrafiken på Öster Mälarstrand. Du uppmanade bussiga bussresenärer att reagera, vilket verkligen behövs.Redan 9/4 och 22/4 2015 hade jag insändare i detta ärende med många förslag hur buss nr 11 skulle kunna serva oss som bor i området. Eftersom bussen med ändhållplats vid Viksäng centrum hade 29 minuters väntetid och lika lång tid vid Eriksborg varje tur tyckte jag att denna tid kunde användas bättre.

Jazmin Pettersson, ordförande i tekniska nämnden, svarade då att till hösten (2015) skulle väntetiden kortas och linjenätet ändras. Idag 2017 står fortfarande buss nr 11 kvar på samma plats med samma väntetid. Jazmin Pettersson lovade dock att bussen skulle trafikera Öster Mälarstrand så fort som området var färdigbyggt!

Planeringen för området som presenterades i lördagstidningen trodde jag var ett aprilskämt. Etapp 1,2,3 är nu färdigbyggda och etapp 4 har påbörjats. Enligt kartan som visades skall det också byggas bostäder mellan Öster Mälarstrands allé och Björnövägen. Hur många år kommer det då att ta innan vi får en bussförbindelse?Vad jag inte kan förstå är hur man kan planera ett av stadens största bostadsområden utan att planera in en bussgata genom området.

Nu kommer jag med ytterligare ett förslag. Buss nr 11 kan köra från Viksängs centrum via Kaserngatan ut på Björnövägen – Regattagatan – Öster Mälarstrands allé fram till Lasse Färnlöfs plats. Därefter till vänster efter Öhrmans Café och ner till vattnet och fram till fyrskeppet Svenska Björn. Där finns gott om plats för bussen att ha sin ändhållplats. Till och med toalett finns där.

Den föreslagna vägsträckningen går genom redan färdigbyggda områden.Detta kan vara en tillfällig väg i väntan på att övriga områden blir färdigbygga.Jag rekommenderar Jazmin Petterson att ta en promenad eller en biltur den sträckan och undersöka möjligheten.

Lillemor Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons