Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När ska regionen inse att cykeln är ett fordon?

Annons

Region Västmanland tycker att fler ska börja cykla.

Man har antagit en "Regional gång- och cykelstrategi för Västmanlands län.

Och det är ju bra. Det måste också betyda att man inom regionen äntligen vaknat och tvärtemot regionens tidigare ståndpunkt förstått att cykeln är ett fordon! Man har nämligen motiverat beslutet att inte ge stöd till inköp av cykel till funktionshindrade som behöver special/anpassade cyklar med att cykeln är inget fordon, det är ett fritidsredskap och till dessa utgår inget stöd!

Delhälsomål nio i denna strategi heter Ökad fysisk aktivitet:

Fysisk aktivitet är en förutsättning för en god hälsoutveckling. Samhället ska utformas så att det ger förutsättningar för en ökad fysisk aktivitet för hela befolkningen. Detta ska främst ske genom insatser som stimulerar till:

– Mer fysisk aktivitet i förskola, skola och i anslutning till arbetet

– Mer fysisk aktivitet under fritiden

– Att äldre, långtidssjukskrivna och funktionshindrade aktivt erbjuds möjligheter till motion eller träning på sina egna villkor.

Sug på den här ett tag: Att äldre, långtidssjukskrivna och funktionshindrade aktivt erbjuds möjligheter till motion eller träning på sina egna villkor.

Här är cykeln en alldeles förträfflig skapelse, det vet jag genom egen erfarenhet och genom att ha tagit del av många berättelser från framför allt från USA.

Tyvärr så går det inte att få någon diskussion med regionen eftersom regionråden konsekvent vägrar svara på mejl.

Men jag kanske kan få svar den här vägen: Går det nu att med stöd av regionens gång- och cykelstrategi erhålla stöd vid inköp av special-/anpassad cykel för en funktionshindrad person?

Lars Erikson

Skultuna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons