Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej Edström, vi behöver inte förtäta

Annons

Magnus Edström ger svar på tal angående maktfullkomlig förtätning. Min insändare handlade om hans uttalande i VLT, där han säger att han är väl medveten om att många människor är emot förtätningen. Det enda skäl han vid detta tillfälle anför till förmån för förtätningen är att han tycker en tätare stad är trivsammare. Att på det sättet låta eget tyckande gå före de närmast berördas inställning är maktfullkomligt. Politiker måste alltid vara försiktiga med vad de säger, ibland kommer ändå ett uttalande som säger mer än vad som var meningen.

Jag vill också, helt kort kommentera något av vad Edström nu skriver.

Det är alltid tal om samråd i sådana här sammanhang, men den som har någon erfarenhet av dylika blir kanske inte så imponerad av detta.

Jo, självklart behöver bostäder byggas, men som någon, jag tror det var Reinfeldt, sa i samband med migrationspolitiken, det finns gott om plats i Sverige. Det är inte nödvändigt att förtäta. Att inte förtäta betyder inte att sluta bygga.

Det är däremot inte självklart att den täta staden rymmer en avvägning mellan å ena sidan parker, grönområden, idrott (och p-platser som Edström inte tar med) och å andra sidan bebyggelse, som tilltalar alla. De som har valt att inte bo i citykärnan kanske vill ha en annan avvägning än Edström.

Det är många ord om Miljöpartiets program, solidaritet med ofödda barn etc. Om man försöker vaska fram konkreta anledningar till förtätning i allt detta, hittar man faktiskt ändå något. Jag välkomnar det, och hoppas att vi får en debatt åtminstone fram till valet, som handlar om avvägning mellan boendes krav på närmiljön, och mer eller mindre tunga argument om transporter.

Per Kihlgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons