Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oacceptabelt ifall man inte bryr sig om äldres behov

Annons

Svar till "Besvärlig och tjatig anhörig". Först vill jag säga att det inte finns några besvärliga eller tjatiga anhöriga. Jag menar att varje synpunkt är viktig. Inte minst för att möjliggöra förbättringar i vården och omsorgen. Äldrenämndens mål är att varje enskild person som är i behov av vård eller omsorg ska känna trygghet med de insatser de får.

Som politiker kan vi bara ge förutsättningar till att verksamheterna för att uppfylla äldrenämndens krav. Därför är det viktigt att vi i äldrenämnden får kännedom om när vården/omsorgen inte är fullvärdig. Som vice ordförande i äldrenämnden ser jag mycket allvarligt på alla händelser som inte gynnar den enskildes vård.

Inom äldreomsorgen görs regelbundna riskbedömningar. Dessa redovisas för äldrenämnden i samband med de uppföljningar som tjänstemännen gör. Dessutom redovisar alla utförare av vård och omsorg årligen sina kvalitetsredovisningar. Om ingen riskbedömning gjorts i samband med din anhöriges vård beklagar jag verkligen detta. Jag håller helt med dig att den enskilda personens förutsättningar och behov ska stå i främsta rummet. Jag menar att varje situation som lett eller leder till att så inte sker är oacceptabel.

Jag vill gärna träffa dig för att lyssna på dina erfarenheter. Jag ser fram mot att träffa dig och dina anhöriga.

Elisabeth Wäneskog ( KD)

1:e vice ordförande äldrenämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons