Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ok att låta tio personer dela på en etta?

Annons

Vad gäller egentligen vid uthyrning av hyresbostäder, till exempel Mimers, i andra hand? Får man hyra ut lägenheten i andra hand till så många personer som möjligt som behöver någonstans att bo, till exempel 20 personer eller mer, på ett år? Finns det ett maximalt antal som får bo i en etta, eller tvåa? Får åtta eller tio personer dela en etta?

Får man hyra ut till folk som väntar på uppehållstillstånd och som inte har personnummer, eller folk som är jätterädda och gömmer sig på grund av olika skäl? Utsätter man andra boende i dessa fastigheter för fara eller risk, eftersom man inte vet någonting om dem som man hyr ut dessa lägenheter till i andra hand för jättekorta perioder?

Får man tjäna extra pengar genom att hyra ut andrahandslägenheter via Airbnb?

Dessa är bara några tankar som man tänker ibland. Ibland känner både de som bor i hyreslägenheter och de som hyr dem tillfälligt och gömmer sig, rädsla och otrygghetskänslor. Brist på kommunikation förvärrar situationen ibland. Det är viktigt att se till att alla som hyr hyresbostäder känner sig trygga. Alla måste veta vilka regler som gäller för att undvika konflikter.

Anonymous

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons