Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okunnighet om borrelia i sjukvården

Annons

Jag är förbannad för jag ser att vården inte lärt sig något gällande borrelia och fortsätter att nonchalera svårt sjuka. Jag var själv drabbad för flera år sedan av borrelia, jag gick i många år och fick inte rätt hjälp, istället staplade vården en massa andra diagnoser på mig. Nu har en nära vän drabbats, som tur är så kunde hon få prover skickade till Tyskland i ganska god tid när jag förstod att det var det som spökade efter att hon varit in till akuten på centrallasarettet i Västerås för klassiska besvär.

Hon fick provsvaren igår från Tyskland som visade på borrelia och twar. Inatt blev hon jättedålig och fick kramper. Hon åkte in akut och tog med sig provsvaren från Tyskland. Infektionsläkaren nonchalerade det helt och började prata om att hon troligen har en virusinfektion samtidigt som han står med svaret i handen, ett svar från ett ackrediterat labb i Tyskland. Hon fick ingen hjälp alls, det enda hon blev förvissad om är att svensk vård skiter i henne.

Denna nonchalans och rena misshandel av sjuka i Sverige fortsätter, när ska det ta slut, hur många liv ska gå till spillo? Vad har vi för ynkliga läkare i landet som inte kan stå upp för de sjuka, som inte kan säga ifrån när det går fel inom vården.

De flesta läkare vet nu att kunnandet om borrelia är oerhört lågt i Sverige och att vi har tester som inte är tillförlitliga vilken även utredningar slagit fast. Ändå så fortsätter denna cirkus och patienter får lida något enormt. Att ni inte skäms!

Benny Sellberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons