Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödig asfaltering av gångväg

Annons

Vi gick nyligen längs cykel- och gångvägen till Björnön. Vi njöt av det fina underlaget – plogad grusväg – och naturupplevelsen. Vi var inte ensamma om att gå och njuta längs vägen. Cyklisterna som passerade hade heller inga problem med vägen. Det som vi diskuterade medan vi gick där var varför kommunen anser sig behöva asfaltera denna sträcka. Och vi förstår uppriktigt sagt inte.

Vi går gärna och ofta där på grund av naturupplevelsen. Det är ett vackert rekreationsområde där alla kan gå, springa och cykla på den trevliga grusvägen som är kurvig, fylld med träd nära vägen och alldeles lagom bred för att rymma alla som rör sig där.

Kommunen vill ta bort träd som är för nära vägen, räta ut vägen, bredda vägen och slutligen asfaltera vägen och genom det försämra naturvärdet och omvandla vägen till en tråkig genomfartsled. De säger att det är svårt att ploga jämnt under vintern men det var alldeles utmärkt plogat idag tack.

Nej tack till asfaltering av gång och cykelbanan till Björnön. Lägg hellre pengarna på att spola isbanor så att barnen kan åka skridskor.

LL

Artikel för Plus-kunder: Asfaltering av cykelväg gillas inte av alla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons