Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppna era ögon och öron

Annons

Smuggelsprit som beslagtagits av tullen.

Jag vet inte om man ska skatta eller gråta när våra representanter som är folkvalda säger att svenskarnas rökning och alkoholvanor har minskat. Det fullkomligt väller in både tobak och alkohol i vårt land där postorderföretag och organiserade ligor ombesörjer detta.

De som har åldern inne kan handla på postorder, våra ungdomar får vända sig till de privata systembolagen som finns i de flesta samhällen där de i princip har öppet dygnet runt bara du har pengar. Båda alternativen har reducerade priser jämfört mot vårt statligt styrda systembolag.

När det gäller tobak så är det bara att gå ned till centrum där du bor, trottoarerna är fulla med fimpar. Jag vet att det är svårt att komma åt problemen.

När det gäller våra folkvalda borde de tänka utanför boxen (think outside the box).Nu ska skatten höjas på sprit och öl!? När det gäller öl så sänk skatten något, då slipper våra stora bryggerier åka ned till Tyskland med fullastade bilar, troligtvis så går de tomma hem.

Ett tips till våra folkvalda, åk ned till någon gränsshop, där kan ni se vilken otrolig kommers som pågår. Det körs fram pallvis med sprit och öl som sedan vänder hem till Sverige.

Om jag vore miljöpartist skulle jag gå i taket när det gäller transporten till och från Tyskland, samt alla aluminiumburkar som inte går att panta (Panta Mera).

Jag vill och tycker att alkoholförsäljningen ska gå genom vårt systembolag.

Roland Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons