Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordna en bättre äldrekö i Västerås

Annons

Kön till ålderdomshem är för närvarande lång i Västerås. Bilden: Björkbacken.

Ordförande i äldrenämnden säger i VLT 2017-02-02 att sökande ställer sig i kö för säkerhets skull. Det har hänt att en sökande har tackat nej till sju erbjudanden. "Då kan man undra om behovet av en plats verkligen är så stort", säger ordföranden i nämnden.

Orsaken till att säga nej kan kanske vara, att den sökande väljer bort det erbjudna ålderdomshemmet beroende på ett rationellt ställningstagande? Hemmet håller kanske inte den vårdstandard som önskas? Här är det viktigt att konkurrensen får verka!

Valfriheten i det fria valet är nu begränsat till två val, beslutat av äldrenämnden. Orsaken lär vara att administrationen inte klarar en kö på 70 sökande. Detta visar på en brist på kreativitet. Jag kommer nu att tillställa äldrenämnden en offert på ett kösystem som löser problemet till en rimlig kostnad. Visserligen agerarar jag i egen sak då jag snart fyller 80 år och snart behöver en plats. Detta bör uppvägas av mina erfarenhet som konsult både nationellt och internationellt i närliggande logistiska problem.

I VLT 2017-02-04 på debattsidan säger Bengt-Åke Nilsson (L) dessutom att begränsningen till två val går mot lagen.

Det verkar som om vi är tillbaks till den tiden då vi äldre fick stå med mössan i hand och knacka på fattigvårdsordförandes dörr och be om hjälp. Tursamt nog finns det privata aktörer som sätter kunden (den vårdsökande) främst.

Gunnar Björklund, Sevalla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons