Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oroa dig inte – din son lär sig att ta plats ändå

Annons

Svar på Lindas artikel "Glöm inte pojkarna" (8/3). En av de största fördomarna om feminism är att det handlar om att trycka ner män. Om alla lägger fem minuter på att läsa om feminism förstår man snabbt att så inte är fallet. Feminism handlar om lika värde, att kvinnor ska kunna gå ute utan att behöva vara rädda, att vi ska få lika lön för lika arbete. Det handlar om att flickor också ska få ta plats, inte ta all plats.

Din son kommer att få lära sig att ta plats ändå, du behöver inte oroa dig. Lägg istället den energin på att uppfostra din son till en feminist som uppmuntrar flickorna i klassen att ta lika mycket plats, som behandlar tjejer och kvinnor som jämlikar och vet att ett nej betyder nej.

Du har rätt i en sak, vi får inte glömma pojkarna. Vi måste lära dem att behandla tjejer med respekt och att låta tjejerna ta plats. Att inte sexualisera tjejer så fort de har nått puberteten. Vi är alla ansvariga för att lära våra barn hur man behandlar andra människor. Jag strävar alltid efter att bli en bättre människa, vissa dagar är jobbigare än andra men det kommer alltid en ny dag med nya möjligheter. Feminism till alla!

Matilda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons