Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osmakligt att gå emot lagen

Annons

Replik på "Lagligt är inte det samma som moraliskt rätt". Rickard, vad som är "moraliskt rätt" är extremt subjektivt och det är därför jag drog liknelsen som du tyckte var osmaklig. Alla människor har olika uppfattningar om vad som är rätt och vad som är fel. Vem har mer rätt än någon annan? Vem har rätten att hävda sin åsikt över andras åsikter? Du måste klara av att se utanför din egen åsikt.

Jag har full förståelse och respekt för de som anser att döda djur är fel. Jag är själv vegetarian, tro mig jag förstår. Det som jag inte förstår, och som är osmakligt, är att jämföra den här debatten med kvinnors rätt att rösta och att jämföra det här med aktivism mot rasism. Därför att det handlade om människans frihet, precis den friheten som jag försvarar genom att försvara vår liberala demokrati.

Jag diskuterar gärna om det är moraliskt eller inte att döda djur, och det kan vi ta i en annan debatt. Det som är fel är att gå in med en bestämd åsikt, och hävda den mer rätt än någon annans åsikt. Jämför inte den här konflikten med människors lika rättigheter och värde, det är två olika debatter som inte skall blandas ihop.

Att hävda sig rätt över andras åsikter, lagen och vår demokrati är inget annat än osmakligt.

David Gren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons